fbpx

Trainingen

 • 0 Modules

  Artikelen Beelddenken

  Hier vind je alle artikelen voor beelddenken. Dit onderdeel bestaat uit meerdere categorieën zoals: wat is beelddenken?, rekenen, spelling, werkwoordspelling, lezen, zaakvakken, plannen, executieve vaardigheden en persoonlijke verhalen.
 • 0 Modules

  Artikelen Faalangst

  Hier vind je alle artikelen voor faalangst. Dit onderdeel bestaat uit meerdere categorieën zoals: wat is faalangst?, groeimindset en fixed mindset, training faalangst - ontdek jouw superpower, zelfvertrouwen en laag zelfbeeld, weerbaarheid en veerkracht, schaamte, perfectionisme, werkvormen - helpend bij faalangst en persoonlijke verhalen.
 • 0 Modules

  Artikelen Hoogsensitiviteit

  Hier vind je alle artikelen voor hoogsensitiviteit. Dit onderdeel bestaat uit meerdere categorieën zoals: wat is hoogsensitiviteit?, kern, gevolgen en randverschijnselen, het hoogsensitieve brein, comfortzone, leerzone en paniekzone, hoogsensitieve kinderen op school, introverte en extraverte hoogsensitieve kinderen, toolbox van veerkracht, werkvormen - helpend bij hoogsensitiviteit en persoonlijke verhalen.
 • 0 Modules

  E-Books

  Hier vind je alle e-books. Er zijn e-books die je gratis kunt downloaden en voor eigen gebruik kunt opslaan. Ook zijn er e-books waar je een kleine bijdrage voor moet betalen, omdat dit hele boekwerken zijn, met nog meer waarde en diepgang, en deze op al mijn sites te koop worden aangeboden. Wellicht zijn er ook mensen onder ons die 1 van deze e-books heeft aangeschaft. Om dit transparant te houden, worden deze e-books ook hier voor dezelfde kleine bijdrage aangeboden.
 • 0 Modules

  Q&A sessies

  Hier vind je alle opnames van de maandelijkse Q&A sessies. Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn, is dat geen probleem, want hier kun je alle Q&A sessies terug kijken. En misschien ben je wel aanwezig geweest, maar wil je sessie nog eens terug luisteren, omdat er handige tips werden gegeven. Je krijgt maandelijks een mail met daarin de datum voor de eerst volgende Q&A sessie. Je kunt dan in de community bij het kopje ‘vragen aan Monique Q&A jouw vraag stellen, zodat deze live beantwoord kan worden.
 • 0 Modules

  Samenvattingen boeken

  Hier vind je samenvattingen van boeken met uiteenlopende onderwerpen. Ik lees veel boeken en volg elk jaar wel scholing en training. Dit zorgt ervoor dat ik qua kennis bij blijf en dat gun ik jou ook. Daarom vind je hier de samenvattingen van boeken die ik gelezen heb en die wellicht voor jou ook interessant kunnen zijn. Bij elke samenvatting vind je een link waar je het boek zou kunnen aanschaffen als je dat leuk vindt.
 • 1 Module

  Succesverhalen

  Bij dit onderdeel vind je alle succesverhalen die er gedeeld zijn in de community, tijdens de Q&A sessies en in persoonlijke berichten naar Lessons4you toe.…
 • 0 Modules

  Training beelddenken groep 3-5

  Met deze training leert jouw kind om de lesstof om te zetten naar een manier, waardoor de lesstof wel wordt onthouden. Jouw kind leert om gebruik te maken van visueel opslaan, zodat het altijd een spiekbriefje in het hoofd heeft. Het ontdekt wat beelddenken is, tegen welke leerproblemen het op school kan aanlopen, maar ook welke talenten jouw kind heeft en hoe deze ingezet kunnen worden.

  Jouw kind gaat aan de slag met alle onderdelen van lezen: het alfabet, lege woorden visueel opslaan, technisch lezen en lezen met de leespijl. Ook spelling komt ruim aan bod voor groep 3 t/m 5. Niet door de categorieën te leren, maar door ze geclusterd visueel op te slaan.

  Bij het onderdeel rekenen gaat jouw kind aan de slag met o.a.: verliefde harten, plus- en min automatiseren t/m 100, tafels, deelsommen en klokkijken (analoog en digitaal).

  Deze training bestaat uit 5 modules, 25 lessen, voorzien van video’s en audiofragmenten op de online leeromgeving en je krijgt ook nog een prachtig werkboek van 145 blz. thuisgestuurd om in te werken. Deze training zorgt voor een enorme verandering bij jouw kind. En het mooie is dat je deze training voor 3 jaargroepen kunt gebruiken. Alles is in eigen tempo te volgen en geschreven op het niveau van jouw kind.

 • 0 Modules

  Training beelddenken groep 6-8

  Met deze training leert jouw kind om de lesstof om te zetten naar een manier, waardoor de lesstof wel wordt onthouden. Jouw kind leert om gebruik te maken van visueel opslaan, zodat het altijd een spiekbriefje in het hoofd heeft. Het ontdekt wat beelddenken is, tegen welke leerproblemen het op school kan aanlopen, maar ook welke talenten jouw kind heeft en hoe deze ingezet kunnen worden.

  Jouw kind gaat aan de slag met onderdelen van lezen: lege woorden visueel opslaan, lezen met de leespijl, strepend lezen en begrijpend lezen. Ook spelling komt ruim aan bod voor groep 6 t/m 8. Niet door de categorieën te leren, maar door ze geclusterd visueel op te slaan. Alle dictees zijn ingesproken en je krijgt groep 3 t/m 5 cadeau.

  Bij het onderdeel rekenen gaat jouw kind aan de slag met o.a.: klokkijken (analoog en digitaal), metriek stelsel, breuken, procenten, verhoudingen, kommagetallen, cijferen en redactiesommen. Ook komen de zaakvakken, visualisatietechnieken, topografie, mindmappen, flashcards en plannen aan bod.

  Deze training bestaat uit 5 modules, 25 lessen, voorzien van video’s en audiofragmenten op de online leeromgeving en je krijgt ook nog een prachtig werkboek van 219 blz. thuisgestuurd om in te werken. Deze training zorgt voor een enorme verandering bij jouw kind. En het mooie is dat je deze training voor 3 jaargroepen kunt gebruiken. Alles is in eigen tempo te volgen en geschreven op het niveau van jouw kind.

 • 5 Modules

  Training beelddenken middelbare scholieren

  Wat super dat je meedoet met deze training. Hiermee heb je al een eerste stap gezet om alles te weten te komen over beelddenken. Je…
 • 0 Modules

  Training faalangst groep 6-8 Ontdek jouw superpower

  Met deze training ontwikkelt jouw kind een groeimindset, waardoor het veerkrachtig kan omgaan met tegenslagen. Jouw kind leert problemen omzetten naar vaardigheden, waar het tijdens deze training mee aan de slag gaat. Het ontdekt wat faalangst is, welke soorten er zijn, hoe deze ontstaan en hoe je ermee om kunt leren gaan.

  Jouw kind gaat supporters om zich heen verzamelen, maakt plannen om te vieren dat het gelukt is, houdt een succesdagboek bij, bedenkt geheugensteuntjes voor als het een terugval heeft en gaat de vaardigheid op het eind aan anderen leren, waardoor het nog meer zelfvertrouwen krijgt.

  Deze training bestaat uit 5 modules, 25 lessen, voorzien van video’s op de online leeromgeving en je krijgt ook nog een prachtig werkboek van 98 blz. thuisgestuurd om in te werken. Deze training zorgt voor een enorme verandering bij jouw kind. En het mooie is dat deze training steeds weer opnieuw te gebruiken is, voor elke nieuw aan te leren vaardigheid.

 • 4 Modules

  Video's

  Hier vind je alle video’s. Je vindt hier algemene video’s die zowel voor ouders, leerkrachten en professionals zijn. Ook is er voor elke doelgroep een aparte map met video’s die speciaal zijn opgenomen voor de desbetreffende doelgroep, zodat deze ook is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. De video’s bevatten persoonlijke verhalen, theorieën, handige tips en vooral enorm veel informatie om jou als ouder, leerkracht of professional, zoveel mogelijk van ieder kind een blij kind te maken.