fbpx

Beelddenken

Beelddenken

Groep 3-5

Met deze training leert jouw kind om de lesstof om te zetten naar een manier, waardoor de lesstof wel wordt onthouden. Jouw kind leert om gebruik te maken van visueel opslaan, zodat het altijd een spiekbriefje in het hoofd heeft. Het ontdekt wat beelddenken is, tegen welke leerproblemen het op school kan aanlopen, maar ook welke talenten jouw kind heeft en hoe deze ingezet kunnen worden. Jouw kind gaat aan de slag met alle onderdelen van lezen: het alfabet, lege woorden visueel opslaan, technisch lezen en lezen met de leespijl. Ook spelling komt ruim aan bod voor groep 3 t/m 5. Niet door de categorieën te leren, maar door ze geclusterd visueel op te slaan. Bij het onderdeel rekenen gaat jouw kind aan de slag met o.a.: verliefde harten, plus- en min automatiseren t/m 100, tafels, deelsommen en klokkijken (analoog en digitaal). Deze training bestaat uit 5 modules, 25 lessen, voorzien van video’s en audiofragmenten op de online leeromgeving en je krijgt ook nog een prachtig werkboek van 145 blz. thuisgestuurd om in te werken. Deze training zorgt voor een enorme verandering bij jouw kind. En het mooie is dat je deze training voor 3 jaargroepen kunt gebruiken. Alles is in eigen tempo te volgen en geschreven op het niveau van jouw kind.

Groep 6-8

Met deze training leert jouw kind om de lesstof om te zetten naar een manier, waardoor de lesstof wel wordt onthouden. Jouw kind leert om gebruik te maken van visueel opslaan, zodat het altijd een spiekbriefje in het hoofd heeft. Het ontdekt wat beelddenken is, tegen welke leerproblemen het op school kan aanlopen, maar ook welke talenten jouw kind heeft en hoe deze ingezet kunnen worden. Jouw kind gaat aan de slag met onderdelen van lezen: lege woorden visueel opslaan, lezen met de leespijl, strepend lezen en begrijpend lezen. Ook spelling komt ruim aan bod voor groep 6 t/m 8. Niet door de categorieën te leren, maar door ze geclusterd visueel op te slaan. Alle dictees zijn ingesproken en je krijgt groep 3 t/m 5 cadeau. Bij het onderdeel rekenen gaat jouw kind aan de slag met o.a.: klokkijken (analoog en digitaal), metriek stelsel, breuken, procenten, verhoudingen, kommagetallen, cijferen en redactiesommen. Ook komen de zaakvakken, visualisatietechnieken, topografie, mindmappen, flashcards en plannen aan bod. Deze training bestaat uit 5 modules, 25 lessen, voorzien van video’s en audiofragmenten op de online leeromgeving en je krijgt ook nog een prachtig werkboek van 219 blz. thuisgestuurd om in te werken. Deze training zorgt voor een enorme verandering bij jouw kind. En het mooie is dat je deze training voor 3 jaargroepen kunt gebruiken. Alles is in eigen tempo te volgen en geschreven op het niveau van jouw kind.

Middelbare scholieren

Deze online training is nog in ontwikkeling. Verwachte lanceerdatum: januari 2022. De beelddenktraining wordt al wel gegeven op onze locatie. Door op de knop hiernaast te klikken vind je alle informatie over de beelddenktraining op onze locatie. Ook kun je op de hoogte gehouden worden voor deze online training. Zodra deze online komt, krijg je daar een seintje van.

Aanbod

Wij bieden verschillende trainingen aan voor beelddenken, want niet ieder kind heeft dezelfde begeleiding nodig. Wij zijn erg flexibel in hoe wij onze trainingen aanbieden. Je kunt kiezen uit de volgende trainingen:

  • Training online: zonder hulp van de coach. Op de online leeromgeving vind je alle teksten, video’s, materialen. Het werkboek neemt je aan de hand mee om deze training stap voor stap te volgen. Alles is op het niveau van jouw kind geschreven. 
  • Training combinatie: jouw kind maakt gebruik van de volledige training op de online leeromgeving en het werkboek én heeft daarnaast nog 5x een coachsessie van 1 uur bij ons op locatie of video call, ná het afronden van elke module, met de coach. 
  • Training bij ons op locatie: jouw kind maakt gebruik van de volledige training op de online leeromgeving en het werkboek én heeft daarnaast nog 15 sessies á 45 minuten op locatie en/of video call, met de coach.